Over Jessica

Mijn naam is Jessica van der Slot en ik geef sinds 2007 met veel plezier en liefde yogales. Ik zal invallen voor de andere docenten.

Als tiener voelde ik de behoefte aan het antwoord op de vraag ‘waarom ben ik hier op aarde?’. Die vraag opende voor mij de weg naar bewustzijn en zingeving. In die tijd verslond ik boeken om antwoorden te krijgen op mijn vragen en ben ik begonnen met yoga, meditatie en Reiki. 

Mijn verlangen groeide om mensen te helpen en inspireren om een bewust, gelukkig, gezond en rijk leven te leiden. Dat wilde ik doen door het geven van yogalessen.

Mijn missie was geboren.


Om mij te verdiepen in yoga ben ik o.a. naar India afgereisd. Daar heb ik verschillende yogastudies en meditatie masterclasses gevolgd. Aansluitend heb ik een 4-jarige yogadocentenopleiding gevolgd en door vervolgstudies mij gespecialiseerd.

Mijn lessen zijn gericht op ontspanning, bewust worden en plezier.
Ik ben van mening dat de perfecte houding niet bestaat. 

We zijn allemaal anders en niemand kan een bepaalde houding op dezelfde manier doen. En dat is maar goed ook! Het is zinloos om je te vergelijken met je anderen.
Dat is vaak niet positief. Wat veel fijner om te doen is te voelen wat je lichaam op dat moment kan, wat je waar en wanneer voelt, waar je grens ligt, wat bij jou past en op die manier de houding uitvoeren. Het gaat verder dan de houding. Het gaat om heel liefdevol zijn naar jezelf en accepteren en voelen dat je helemaal goed bent zoals je bent, met alles aan en van jou.

Yoga en meditatie zijn onmisbaar in mijn leven. 

Het helpt me om verbinding te maken met wie ik werkelijk ben. We zijn niet onze gedachtes, gevoelens, ons lichaam maar licht, energie, onderdeel van God of hoe je het ook wilt noemen. Het woord dat voor mij resoneert is Liefde. Door yoga en meditatie maak ik steeds opnieuw weer contact met Liefde, dat wat we werkelijk zijn. 

Als hoogsensitief mens, is yoga voor mij een groot cadeau. Het helpt me om meer te aarden, om de vele prikkels te verwerken en om beter bij mezelf te blijven.
Als ik in een drukke omgeving met veel geluid en mensen ben bijvoorbeeld, focus ik op mijn adem en voel ik heel bewust mijn lichaam en vooral mijn voeten die contact maken met de aarde. Het zorgt ervoor dat ik in het nu ben en minder snel overprikkeld raak.

Heel erg fijn. 

© 2023

Thema door Anders Norén

Facebook
Instagram