Thaise Yoga Massage by Nascha

Lichaamsmassage op basis van strekkingen en drukpunten. (soms in combinatie met een doek)

APK voor je Body, Mind, Spirit & Soul

In tegenstelling tot veel andere massages is Thaise Yoga Massage geen massage gebaseerd op het kneden van de huid op een tafel. Het is een lichaamsmassage op een massagemat op de grond. De massage kan gegeven worden in de rug-, zij- en buikligging en zittend.

De massage onderga je volledig gekleed in soepele kleding.

De massage lijkt in veel opzichten op de voordelen van een Yin Yoga les. Echter doordat de strekkingen en houdingen door de masseur worden verricht, is de mate van ontspanning groter.

VOORDELEN THAISE YOGA MASSAGE

Behandeling van energiebanen, gewrichten en bindweefsels.

Door de strekkingen, stretches en drukpuntmassage worden de spieren, bindweefsels en gewrichten behandeld. De beweging en stretch stimuleren deze waardoor de bloedcirculatie wordt bevorderd en er afvalstoffen afgevoerd worden, aanmaak van nieuw weefsel sneller op gang komt en ze uitgenodigd worden tot ontspanning; allen met als doel dat ze fitter en gezonder worden. Soms wordt er ook met een doek gewerkt; Zo intens en diepe ontspanning voor het lijf.

Als gemasseerde kun je ook een energiestroom voelen van de masseur. Tevens wordt er ook gestrecht met als doel de energiebanen* vrij te maken waardoor je fitter wordt en je lijf beter aanvoelt.

* Energiebanen zijn niet zichtbaar of meetbare banen die weinig erkenning hebben in de westerse wereld. Echter in de oosterse wereld worden deze banen, ook wel meridianen, accupunctuur-punten, chi, sen of banen van de levensenergie, heel serieus genomen. Het is ook in dit deel van de wereld waarbij er geneeskundig holistisch naar de mens gekeken wordt. Zowel lichaam, als energie als geest zijn bepalend voor hoe jij je voelt.  Door de energiebanen te stretchen, kun je aanwezige blokkades opheffen waardoor je zowel lichamelijk, energetisch, als geestelijk beter kunt gaan voelen. De levensenergie, ook wel Prana genoemd, de gelegenheid krijgt om weer vrij te stromen.

Samen met het beïnvloeden van het energetische aspect, werkt men ook aan het fysieke lichaam. Beginnend bij de voeten en voortschrijdend tot het hoofd, zal het lichaam van de cliënt worden bewogen, losgemaakt en uitgerekt. De combinatie van energetische en fysieke aspecten is uniek aan Thaise massage, en datzelfde geldt voor de gevolgen. Deze oude massage wordt omschreven als een gift voor het lichaam (fysiek), de geest (spiritueel) en het gevoel (emotioneel). Het is een manier om ziekte tegen te gaan; een hulpmiddel bij het oplossen van blokkades vóór zij zich psychisch of fysiek manifesteren. Tevens ook voor het verhogen van de flexibiliteit.

Thaise massage voorkomt en verhelpt zowel lichamelijke als psychische klachten en stimuleert de bloedsomloop, lymfesysteem en fascia (bindweefsel) waardoor men weer energie krijgt. Chronische vermoeidheid, rug- en nekklachten, hoofdpijn, stijve spieren en gewrichten en een slechte doorbloeding kunnen door Thaise massage worden verholpen. Het zorgt voor versoepeling van de weefsels (huid, spieren, zenuwbanen en gewrichten) en verbetert de bloedcirculatie. Het bestrijdt stress en vermindert depressieve gevoelens. Op geestelijk/spiritueel vlak verleent het een gevoel van continuïteit aan het lichaam; het zorgt voor stroming en activeert Chi (energie).

© 2024

Thema door Anders Norén

Facebook
Instagram