Protocol YogaValley

YogaValley Protocol Description: Macintosh HD:Users:Nascha:Documents:All YogaValley:Huisstijl YogaValley:Logo digitaal:Logo-RGB-72.jpg

voor leden (yogi’s en docenten)

YogaValley werkt toe naar een verantwoord opengaan na de sluiting van de bedrijven sinds 15 maart 2020. YogaValley neemt het belang in acht om mensen zo snel mogelijk, in een gecontroleerde en veilige omgeving, weer de yoga te kunnen beoefenen. YogaValley is te allen tijde bezig mensen te begeleiden in het fitter en vitaler worden; zowel fysiek als mentaal. En juist in deze tijd is dat heel erg belangrijk: mensen hebben vitaliteit en weerstand nodig om zo gezond mogelijk door deze bizarre tijd te komen. Daarom is het wenselijk dat mensen weer kunnen werken aan hun fysieke en mentale gezondheid. 

Yoga beoefenen

YogaValley zal minder yogi’s in de studio toelaten. Daarbij doet YogaValley er alles aan om het contact tussen elkaar te minimaliseren. We volgen de richtlijnen voor sporten van de Rijksoverheid. (bron Rijksoverheid.nl)

Text Box: Binnen en buiten sporten
Is het weer toegestaan om zowel binnen als buiten te sporten? 
Ja, binnen en buiten sporten kan weer. Per 1 juli is normaal spelcontact toegestaan voor alle leeftijden. Voor en na het sporten geldt voor volwassenen vanaf 18 jaar: houd 1,5 meter afstand. Dit geldt bijvoorbeeld in de kantine, maar ook voor toeschouwers op de tribune en rond het sportveld.
RIVM heeft een generiek kader coronamaatregelen opgesteld. Het kader geeft adviezen hoe ondernemingen en organisaties zich kunnen houden aan de Nederlandse maatregelen vanuit de Rijksoverheid. 
De basisregels zijn: 
•	Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.
•	Houd 1,5 meter afstand (uitzondering tijdens het sporten).
•	Probeer drukte te vermijden. 
•	Was vaak je handen.

Uitgangspunten

Onderstaande uitgangspunten zijn de basis voor de locaties binnen YogaValley: Nieuwsteeg 44 Hoorn, Dorpshuis Zuidermeer

– Veilige omgeving voor alle medewerkers en sporters
– Het bieden van een gezonde activiteit
– Naleven van de 1,5 meter maatregel binnen de studio en daarbuiten (dus voor, tijdens en na het beoefenen van yoga)

– Indien noodzakelijk is er fysiek contact tussen de yogi en docent

 Ventilatie

Het een gegeven dat goede ventilatie verspreiding van virussen stof en bacteriën vermindert en het binnenklimaat comfortabel kan houden.
Het is belangrijk dat er continu goed wordt geventileerd om de lucht te kunnen verversen. 

Bij YogaValley wordt er geventileerd met 100% verse buitenlucht tijdens de lessen. (ramen en deuren open) en beschikken we over een goedgekeurd HEPA filter

Gezondheidscheck

De gezondheidscheck houdt in dat voor het starten de verantwoordelijkheid ligt bij de yogi, die bepaalt vooraf of zij of hij gezond is, geen enkel begin van klachten heeft die passen bij Covid-19 of deel uitmaakt van een lopend contact onderzoek. Ook geldt dat niemand binnen het gezin/ de thuissituatie koorts en/of benauwdheidsklachten heeft. Doe de gezondheidscheck

Beheersen stroom van de sporters op weg naar, in en uit het yogacentrum. 

1. YogaValley verzoekt de yogi’s de handen te wassen voor dat ze naar de studio komen, geen gebruik maken van het toilet, de benodigde 1,5 meter aan te houden bij het betreden van het pand. Wij vragen onze leden alleen te komen, niet eerder dan 5 minuten voor aanvang les en het gebouw alleen te betreden.

 2. YogaValley weet wie er aanwezig zijn in het gebouw (registratiesysteem Momoyoga) . Zo kan YogaValley de maximale aantallen die binnen mogen zijn garanderen. 

3. Iedere yogi zorgt ervoor dat hij of zij binnen alleen aanwezig is tijdens een gereserveerde mat en direct weer vertrekt nadat deze is afgelopen.  

4. Iedere yogi is verplicht zich vooraf aan te melden via zijn/haar eigen online account, van Momoyoga.. 

5. Aankomst in de studio vindt niet eerder plaats dan 5 minuten voor de starttijd, nadien vertrekken alles yogi’s direct. 

6. Bij YogaValley mag er gebruik gemaakt worden van een yogamat. Neem wel een handdoek e/o eigen mat mee, zo kun je deze over de mat /bolsters van de studio plaatsen. Neem ook een eigen dekentje mee.

7. In de zalen is er gemarkeerd (met matten op 1,5 meter) waar eigen yogamatten overheen gelegd mogen worden waar 1 persoon per mat mag plaatsnemen om yoga te beoefenen. 

Voorzorgsmaatregelen 

Wees lief voor elkaar 

Maak gebruik van uw eigen handdoek en mat tijdens de yoga lessen 

Houd van iedereen minimaal 1,5 meter afstand 

U mag alleen tijdens geboekte tijdslot waar u voor bent opgegeven aanwezig zijn 

Na afloop tijdslot dient u direct YogaValley te verlaten 

U mag zelf een bidon meenemen van thuis. Er wordt geen thee geschonken 

Volg de instructies van onze professionals te allen tijde op 

Leden vermijden fysiek contact met anderen bij YogaValley. Leden nemen alle meegebrachte zaken (flesjes etc. ) weer mee naar huis. 

Leden volgen de algemene richtlijnen van het RIVM met betrekking tot het minimaliseren van de verspreiding van de infectie. 

Description: Macintosh HD:Users:Nascha:Documents:All YogaValley:Huisstijl YogaValley:Visite kaartje:Visitekaartje-DEF-Outlines ai.jpg

© 2024

Thema door Anders Norén

Facebook
Instagram