Yoga Nidra (Aerial)

 Yoga Nidra

Healing Space tussen waken en slapen!

Brengt een ongelooflijke kalmte, rust en duidelijkheid. Yoga Nidra is een van de aller diepste meditaties, waarin bewustzijn door de vele niveaus van het mentale proces wordt geleid naar een staat van opperste stilte en inzicht.

Door middel van geleide meditatie heeft de beoefening van yoga nidra tot doel beoefenaars volledig wakker en bewust te houden, terwijl ze tegelijkertijd extreem dicht bij de grens van volledige slaap zijn. Dit wordt bereikt door de instructeur die beoefenaars alleen door de eerste fasen van de slaap leidt.

Het resultaat is een intens diep niveau van meditatie. Volgens onderzoekers leren beoefenaars na verloop van tijd en door regelmatig te oefenen om de diepste, niet-REM-deltagolfslaap te bereiken, terwijl ze zowel intern als van hun omgeving bewust blijven.Eenmaal bereikt, zijn de voordelen van yoga nidra uitgebreid. Gesteund door wetenschappelijk onderzoek, is gebleken dat het het slaappatroon op de lange termijn verbetert, de fysieke en mentale gezondheid verbetert, de uitdagingen in verband met verslaving en trauma verbetert en de algehele veerkracht en emotionele balans verbetert.

De volgende voordelen kun jij jezelf schenken met Yoga Nidra. (zowel op de mat als in de Aerial doeken) Yoga Nidra;

-Verbetert je immuunsysteem, hart, brein en kwaliteit van slaap.
-Leer je je lichaam bewust te ontspannen
-Kalmeer je je zenuwstelsel
-Kom je in contact met je intuïtie
-Neem je écht even tijd voor jezelf
-Kom je in contact met dat deel van jezelf dat altijd intact is.

Hartslag en bloeddruk dalen tijdens Yoga Nidra. Je alertheid, concentratie en humeur verbeteren. Je krijgt meer energie waardoor vermoeidheid kan afnemen.

Wat is Yoga Nidra?

Yoga Nidra betekent Yogische slaap. Het is een staat van bewuste diepe slaap. In Meditatie blijf je in de Waakstaat van bewustzijn en focus je liefdevol op de mind terwijl je toestaan dat gedichtenpatronen, emoties, sensaties en beelden opkomen en weer weggaan. Echter, in Yoga Nidra verlaat je de waakstaat, ga je door de droomstaat heen om naar de diepe slaapstaat te gaan terwijl je wakker blijft.

Waarom Aerial?

Het Aerial doek omarmt jou tijdens de gehele sessie, masseert jou zacht en je wordt gedragen. Je hoeft niet te verschuiven omdat je niet lekker ligt. Je voelt je gewichtsloos en vrij. Overgave is een stuk makkelijker. Ook zeer geschikt als je niet lang kunt liggen!

LET OP: DEZE WORDT NIET CONTINUE OP HET ROOSTER AANGEBODEN MAAR WEL ALS WORKSHOP!

© 2024

Thema door Anders Norén

Facebook
Instagram